Nagy érdeklődés mellett november 16-án nyílt meg az Isztambuli Magyar Intézet új kiállítása, Kirándulás az Oszmán Birodalomba címmel. A Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum, illetve a Kolta Galéria együttműködésével valósult jött létre a kiállítás, amely első ízben enged betekintést a török közönség számára dr. Bozóky Dezső hajóorvos 1905-ben, Isztambulban készített színes fotóinak világába.

A kiválasztott 54 db színes, diapozitív kép betekintést enged az egykori birodalom fővárosának mindennapi életébe, a sok kultúrájú Konstantinápoly utcáinak világába. A képek között olyan fotóritkaságok találhatóak, mint pl. a Főkonzulátus jelenlegi helyszínének, Kağıthane központnak a 112 évvel ezelőtti panorámája. A kiállítás 2018. február 18-ig lesz látható az intézetben, ezt követően Ankarába, majd Izmirbe utazik tovább.

A megnyitóján Katkó Tamás kurátor elmondta, Bozóky Dezső neve még a magyar közönség számára is ismeretlen, ami a magyarországi fotográfia magas színvonalát mutatja, így külön öröm, hogy a török közönség végre találkozhat a magyar kalandor képeivel.