Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a Magyarországra való beutazás feltételeiről (védettségi igazolvány, PCR teszt, karanténkötelezettség kérdéseiről) a járványidőszakban az Országos Rendőrfőkapitányság (ORFK) határrendészeti szerveinél tudnak tájékozódni.

További információ az ORFK, illetve a Konzuli Szolgálat weboldalán érhető el:

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/covid-19-utazasi-informaciok/utazok-figyelmebe-ajanljuk-a

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/tajekoztato-a-magyar-allampolgarok-magyarorszagra-torteno-hazateresenek-rendkivuli-szabalyairol-a-covid-19-jarvany-miatt

Az ORFK elérhetőségei: http://www.police.hu/hu/info/elerhetosegek

Azok a török állampolgárok, illetve Törökországban jogszerűen tartózkodó harmadik országbeli állampolgárok, akik a szükséges vízumfeltételeknek megfelelően schengeni vízumot szereznek, vagy már érvényes schengeni vízummal rendelkeznek, és a török hatóságok által kiadott Covid-19 immunitási/védőoltási igazolvánnyal rendelkeznek, beutazhatnak Magyarországra, PCR-teszt és karanténkötelezettség nélkül. Felhívjuk a figyelmet, hogy a beutazási lehetőség kizárólag Magyarország területére vonatkozik, más schengeni tagállamokba való belépésre nem! A vízumszerzés előfeltételeként előre kifizetett Magyarországra szóló repülőjegy és kifizetett magyarországi szállásigazolás kérhető.

Azon vízumbirtokosok, akik Covid-19 immunitási/védőoltási igazolvánnyal nem rendelkeznek, magyar vagy angol nyelvű, 72 órán belüli negatív PCR teszt igazolással léphetnek be Magyarország területére.