Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy azok, akik a magyar hatóságok által kiadott Covid-19 immunitási/védőoltási igazolvánnyal rendelkeznek, PCR teszt és karanténkötelezettség nélkül beléphetnek Törökországba, és Magyarországra való visszatéréskor sem karanténkötelesek (kivéve, ha határátlépéskor az egészségügyi vizsgálat során a Covid-19 betegség tüneteit mutatják).

Azok, akik Covid-19 immunitási/védőoltási igazolvánnyal nem rendelkeznek, török vagy angol nyelvű, 72 órán belüli negatív PCR teszt igazolással vagy a beutazást megelőző 48 órában elvégzett, negatív antigén gyorsteszt igazolással léphetnek be Törökország területére. Ennek hiányában az utazót nem engedik felszállni már a Törökországba induló járatra sem! A törökországi repülőtereken tranzitáló utasoknak a célország szerinti járványügyi szabályoknak kell megfelelniük.

A Törökországba légi úton belépni kívánó utasoknak minden esetben az ún. „Utasinformációs űrlap” online formanyomtatványt is ki kell tölteni a járat indulását megelőző 72 órán belül a https://register.health.gov.tr oldalon keresztül. Ennek meglétét a légitársaságok becsekkoláskor ellenőrzik!

A közúti/tengeri határátkelőn belépni szándékozók 72 óránál nem régebbi negatív SARS-COV-2 PCR tesztet vagy 48 órán belüli negatív antigén gyorstesztet kötelesek bemutatni! Ennek hiányában az általuk megadott törökországi szálláshelyen kötelesek karanténba vonulni, amelynek során a hetedik napon a török Egészségügyi Minisztérium PCR-tesztnek veti alá az utazót.

További információ:  https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?torokorszag