25 May

GEOMETRIA C. KIÁLLÍTÁS AZ ISZTAMBULI MAGYAR INTÉZETBEN 

2017. május 18-án került sor az ankarai Güler Galériával közösen szervezett Geometria c. kiállítás megnyitására az Isztambuli Magyar Intézet nagy kiállító termében. A Kossuth-díjas Orosz István, valamint König Frigyes és Konok Tamás munkáiból összeválogatott kiállítás mindhárom művész geometriai formák bűvöletében eltöltött életszakaszába ad rövid betekintést.

A megnyitó ünnepségen köszöntőt mondott Hendrich Balázs főkonzul, majd Kemal Orta, a Güler Galéria képviseletében mutatta be König Frigyes és Konok Tamás munkáit. Orosz István személyesen is részt vett a megnyitón, így saját munkáit maga a művész mutatta be a szép számú érdeklődőnek.

Az eseményen többek között részt vett Fazlı Kiliç, Kağıthane polgármestere, Khayyam Dashdamirov, Azerbajdzsán frissen kinevezett főkonzulja, Romana Koenigsbrun, az Osztrák Kultur Fórum igazgatónője, illetve a politikai, gazdasági és kulturális élet képviselői.

Az ankarai székhelyű Güler Galériával kialakított jó viszonynak köszönhetően ez már az 5. közös magyar kortárs kiállítás, ami Ankara mellett Isztambulban is bemutatkozik, és ezt a hagyományt a továbbiakban is folytatni kívánjuk. A mostani kiállítás előre láthatóan a nyár végéig marad Isztambulban, majd azt követően az MMA Isztambul Biennáléra időzített bemutatkozó kiállítására kerül sor.

  

 

 

 

 

  Hendrich Balázs főkonzul megnyitja a kiállítást 

 

 

 

 

 

 Orosz István (b) grafikus, Hendrich Balázs, mellette Fazlı Kiliç,  Isztambul  Kağıthane  városrész polgármestere, Sipos Áron az    intézet titkára (j)

 

 

 

 

 

 

 

Tárlatvezetés a résztvevőknek