Anyakönyvi okirat kiállítása

 

Anyakönyvi okirat kiállításához szükséges kérelemnyomtatvány: Kérelem anyakönyvi kivonat kiállítására

A hiánytalanul, pontos adatokkal kitöltött kérelemnyomtatványt magával kell hoznia a lefoglalt időpontban! Amennyiben ezt elmulasztja, vagy hiányosan tölti ki, a Főkonzulátus nem tudja Önt fogadni, és új időpontot kell foglalnia!

A kérelem benyújtásához szükséges iratok:

  • kitöltött kérelemnyomtatvány;
  • a kérelmező személyazonosságának és állampolgárságának igazolására alkalmas érvényes útlevél vagy személyazonosító igazolvány.

2018. január 1-jétől lehetőség van az ügyfél kérelmére az anyakönyvi kivonatok (születés, házasság, haláleset, bejegyzett élettársi kapcsolat) kiállítására a Főkonzulátuson is.

Az anyakönyvi kivonat kiállíthatóságának előfeltétele, hogy az anyakönyvi esemény már szerepel az Elektronikus Anyakönyvi Rendszerben (EAK).

Amennyiben az anyakönyvi esemény még nem szerepel az EAK-ban, úgy a kérelmet a Főkonzulátus az illetékes magyarországi anyakönyvvezetőhöz küldi, aki azt először az EAK-rendszerben rögzíti. Ezután kerülhet sor az anyakönyvi kivonat kiállítására a Főkonzulátuson. A később elkészülő okiratot postán kézbesítjük az Ön által megadott törökországi címre, vagy személyes átvétel céljából ismét be kell jönni a Főkonzulátusra.

Az okirat kiállítása díjmentes.

 

Anyakönyvi okirat kiállítása iránti személyesen vagy előzetes egyeztetés alapján postai úton is be lehet nyújtani.

Az időpontfoglalás ingyenes, azért semmilyen esetben nem számítunk fel külön díjat.

IDŐPONTFOGLALÁS