Április 25-én, a húsvéti gasztronómiai hagyományokat felelevenítő török-magyar gasztronómiai programra került sor az Isztambuli Magyar Intézetben. A nagy szakmai érdeklődést kiváltó program a magyar és török gasztronómiai élet neves képviselői közreműködésével valósult meg. A menü összeállításában és elkészítésében részt vett Auguszt Ibolya, a közel 150 éves fennállását ünneplő Auguszt Cukrászda egyik tulajdonosa; Szabadfi Szabolcs, a Panificio il Basilico kézműves pékség tulajdonosa, aki idén elnyerte Az év pékje díjat, valamint Tóth Ágnes a Nar Gourmet gasztroblog szerkesztője. Török részről pedig a Görgülü cukrászda cukrászai és Semi Hakim a Kök Projekt képviselője vett részt az eseményen.

Az est első felében Tóth Ágnes bemutatta a húsvéti ünnepkör szokásait, hagyományos magyar ételeit, majd Semi Hakim tartott előadást az ünnepi ételek török párhuzamairól. Ezt követően fogyaszthatták el a húsvéti kalácsból, töltött sonkából és tojásból álló ízletes menüt a résztvevők.

 

 

 

 

A magyar Auguszt cukrászda és a török Görgülü cukrászda között intézetünk közreműködésével több, mint egy évvel ezelőtt megkezdett együttműködés jegyében, a két cukrászda testvércukrászdává vált. Az esemény alkalmából emlékplakett átadására is sor került.