Nagyszabású fogadás keretében nyílt meg Victor Vasarely Retrospektív c. kiállítása  Isztambulban a Tophane-i Amire kiállítótermében február 1-én. Az Arkas Holding, a Mimar Sinan Szépművészeti Egyetem, a Pécsi Vasarely Múzeum, a Szépművészeti Múzeum, a franciaországi Victor Vasarely Alapítvány és az Isztambuli Főkonzulátus együttműködése keretében jött létre a kiállítás.

A sajtó széleskörű érdeklődése mellett megrendezett megnyitón beszédet mondott a Mimar Sinan Egyetem rektora, aki kiemelte a magyar művészet értékét, és örömét fejezte ki, hogy ebben a csodálatos épületben valósulhatott meg a kiállítás. Lucien Arkas, az Arkas Holding vezérigazgatója elmesélte, hogy először 2009-ben találkozott Victor Vasarely munkáival, és azóta azon gondolkozott, hogy egy nagyszabású kiállítást kellene létrehozni. Az eseményen részt vett a magyar művész unokája, Pierre Vasarely is, aki a Victor Vasarely Alapítvány nevében köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik lehetővé tették a kiállítás létrejöttét.

Az eddig sosem látott, gazdag összetételű kiállítás az Arkas Holding vezérigazgatója, Lucien Arkas magángyűjteményéből, a Pécsi Vasarely Múzeum, a Szépművészeti Múzeum és a franciaországi Victor Vasarely Alapítvány anyagiból válogatott, összesen több mint 50 Vasarely művet mutat be. A tárlat 2017. március 31-ig, várja a látogatókat, majd Izmirbe megy tovább a kiállítás egy része.