2020. március 21-én 17.00 órától Törökország beszüntette a Törökország és Magyarország közötti légi közlekedést. Ettől az időponttól magyar állampolgár, vagy az a harmadik országbeli állampolgár, aki az elmúlt 14 napban Magyarországon járt, nem léphet be Törökországba. A magyar állampolgárok Törökországból való kilépése továbbra is engedélyezett. Törökországi tartózkodási engedéllyel rendelkező magyar állampolgár a világjárvány alatt egy alkalommal léphet be Törökországba.

Török állampolgárok Magyarországra átmenetileg nem utazhatnak. Magyarországi tartózkodási engedéllyel rendelkező törökök egyszer hagyhatják el magyarországi úticéllal Törökországot.

A magyar kormány döntése értelmében, jelenleg kizárólag magyar állampolgárok és a velük együtt utazó közeli hozzátartozóik - akik érvényes magyar tartózkodási engedéllyel rendelkeznek - utazhatnak be Magyarországra. A regisztrációs igazolással és a magyarországi lakóhelyet igazoló lakcímkártyával rendelkező EGT tagállami állampolgároknak is biztosított a belépés Magyarországra.