2018. február 5-én az Isztambul belvárosának számító Beyoğlu kerület polgármestere, Ahmet Misbah Demircan fogadta Hendrich Balázs főkonzult. A polgármester beszámolt a kerüet elmúlt időszakban elért eredményeiről, köztük a WeGO regionális iroda (World Smart Sustainable Cities Organization, magyarul Fenntartható Okos Városok Világszervezete) Földközi-tengeri Regionális Irodája Beyoğluban történő megnyitásáról és működéséről. A polgármester elmondta, hogy jelenleg a világon egyedülálló Smart Beyoğlu projekt indítása áprilisra várható. Ennek a projektnek a keretében egy mobil- és webalapú digitális platformot hoznak létre és működtetnek, amely a helyi lakosok, az ott dolgozók, a kül- és belföldi turisták és további szereplők számára nyújt széleskörű, a mindennapi életben alkalmazható megoldásokat. A web-alkalmazás többek között lehetővé teszi, hogy a szolgáltatók messzemenően alkalmazkodjanak a kerület történelmi jellegből adódó helyi sajátosságokhoz (szűk utcák, tárolókapacitások hiánya, stb.) és ehhez az adott pillanatban legmegfelelőbb szolgáltatást nyújtsák.

A találkozón előzetes megállapodás született arról, hogy a Hendrich Balázs magyar főkonzul által soros elnökként vezetett Isztambuli Konzuli Testület (ICC) áprilisi rendezvénye Beyoğluval közösen lesz megtartva. A „Beyoğlu beszélgetések” (Beyoğlu sohbetleri) sorozat egyik „különkiadásaként” kerül majd sor, az ICC tagjai, vagyis az Isztambulba akkreditált főkonzulok, a legjelentősebb külföldi vállalatok és külföldi újságírók, valamint egy meghívott magas rangú török vendéggel. (A „Beyoğlu beszélgetések” előző vendége Binali Yıldırım miniszterelnök volt. Ahmet Misbah Demircan szerint pár hónapon belül sor kerülhet a Recep Tayyip Erdoğan részvételével tartandó beszélgetésre is.)

Az egyeztetés során szó volt arról is, hogy a kerület önkormányzata és Pécs városa a tavasz folyamán testvérvárosi megállapodást fog aláírni. Az eseményt pedig közös a Két Nemzet Egy Kamera c. fényképkiállítás megnyitása követi.