A vízumkérelmezők részéről tanúsított közelmúltbeli nem megfelelő magatartásra tekintettel a főkonzulátus vízum részlegének telefonos ügyfélfogadása 2024. május 27-től kezdődően átmeneti időre szünetel. Vízumtémakörben külső telefonhívásokat nem áll módunkban fogadni. Bajba jutott magyar állampolgárok a nap 24 órájában elérhetik az Isztambuli Magyar Konzuli Hivatalt, munkaidőben a +90 212 314 2140-es, míg munkaidőn túl a konzuli tájékoztatási és veszélyhelyzeti ügyeleti telefonvonalon a +36 80 36 80 36-os telefonszámon.

Kérdések és kérések e-mailben küldhetők el. Felhívjuk figyelmét, hogy nem garantálható, hogy minden megkeresésre pozitív és az Ön által remélt és várt válasz érkezik.

A vízummal kapcsolatos valamennyi kérdésre a válaszok megtalálhatóak a főkonzulátus honlapján: https://isztambul.mfa.gov.hu/. Az információk 3 nyelven állnak rendelkezésre: magyar, török és angol nyelven. Felhívjuk figyelmét, hogy a honlapon megtalálható kérdések nem kerülnek megválaszolásra. Az információ beszerzése minden esetben a vízumkérelmező feladata és felelőssége.